Fogfehérítés
No Comments

Manapság az ápolt, fehér fogak ugyanúgy hozzátartoznak a jó megjelenéshez, mint rendezett frizura vagy körmök. Ennek köszönhetően a fogfehérítés egyre népszerűbb eljárás, amellyel kapcsolatban azonban még mindig sok tévhit kering.

 

„A fogfehérítés felesleges”

Nem igaz!

Bár vannak, akik állítják, hogy a fog esztétikájának megőrzéséhez elegendő a rendszeres fogmosás és fogkőeltávolítás, ez sajnos nincs így.

A fogszín genetikailag meghatározott, velünk született tulajdonság, melyet elsősorban a fogbél színe, illetve a fogzománc vastagsága befolyásol. Azonban fogunk színe a korral, és a különféle étkezési és szájápolási szokásainknak köszönhetően (dohányzás, vörösbor-, kávé-,teafogyasztás) is változhat. Ezen kívül hatással van a fogszínre a vitamin és ásványi anyag bevitel is.

Az azonban tény, hogy az elszíneződéseket a legalaposabb fogtisztítással sem lehet teljesen eltávolítani, kizárólag professzionális fogfehérítő eljárásokkal.

 

„ A fogfehérítés tönkreteszi a fogzománcot!”

Nem igaz!

A fogfehérítés során a fehérítő gél nem jut be a fog szerkezetébe, és nem is tudja károsítani azt.

A fogak külső felületére helyezett fehérítő zselé a fény hatására aktiválódik, és a felszabaduló oxigén a fogzománc mikrobarázdáiban fejti ki a hatást, nem pedig a fogzománc belsejében; miközben egyenletesen távolítja el a fog keményszöveteiből az elszíneződést.

Ez az eljárás teljesen biztonságos; semmilyen változást nem idéz elő a fogzománc szerkezetében, csupán kivilágosítja azt.

 

“A házi praktikák kíméletesek, és éppolyan hatásosak.”

Nem igaz!

Nemcsak, hogy nem olyan hatásosak, de még fogaink egészségét is veszélyeztetik. Se a só, se a szódabikarbóna, se az aktív szén szemcséi nem biztonságos fogfehérítők, mivel felsértik és összekarcolják a fogzománcot. Az eper és a citromlé is csak felmarja azt, kioldva a fog anyagából annak ásványi anyag tartalmát.

 

 „A fehérítő hatású fogkrémek is éppolyan hatásosak.”

Nem igaz!

A reklámokból ismert, „szuperingelligens” whitening fogkrémek sajnos nem képesek igazán látványos eredményt produkálni, és több árnyalatnyit világosítani a fogainkon.

Viszont a legtöbb fehérítő hatású fogkrém olyan vegyi anyagokat tartalmaz, melyeket nem feltétlenül kívánunk bevinni a szervezetünkbe, emellett fog-és fogínyérzékenységet is okozhatnak.

 

„A fogfehérítés fogérzékenységet okoz.”

Részben igaz!

A fogfehérítés egyetlen mellékhatása, hogy a fog átmenetileg érzékennyé válhat a kezelés után. Ennek mértéke egyénenként eltérő lehet, ám néhány nap múlva nyomtalanul megszűnik, addig is az érzékeny fogak kezelésére való fogkrémmel csökkenthető.

 

„A fogfehérítés nem ad tartós eredményt.”

Nem igaz!

Bár a fogak fehérítését időről időre érdemes elvégezni, de általánosságban elmondható, hogy egy professzionális kezelés következtében akár 1-3 évig is kitart a hatása. A fogfehérítő eljárás után simábbá válik a fogfelszín, így nehezebben tapad meg rajta a lepedék, valamint a fog tisztítása is alaposabb lehet. Az viszont tény, hogy a tartós eredmény érdekében néhány dologra érdemes odafigyelni; mint a megfelelő étrend, a dohányzás és mértéktelen kávézás mellőzése, illetve a helyes fogmosási technika.

Ha gyönyörű, hófehér fogakat szeretnénk, igazán hatékony, megbízható és tartós eredményt csak a fogorvos által felügyelt professzionális eljárásokat alkalmazva érhetünk el.

Rendelőnkben ehhez a ClearWhite Oxygen® (peroxidmentes) fogfehérítő módszert alkalmazzuk, mely az aktív oxigén és egy speciális LED lámpa segítségével tisztítja meg és teszi fehérebbé a fogak felszínét- kíméletesen, hatékonyan és biztonságosan, rendelői körülmények között.

Ez a módszer azonnali eredményt kínál, akár 6-7 árnyalattal fehérebb fogakkal, mindössze 45 perc alatt!

 

————————————————————————-

Forduljon hozzánk bizalommal, jelentkezzen be hozzánk egy állapotfelmérésre, konzultációra!

+36 70 904 4082

2030, Érd Angyalka u. 1/A.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük