Implantátum
No Comments

Amikor elveszítjük fogunkat, fontos, hogy mielőbb gondoskodjunk a pótlásáról, hisz a tartós foghiányt nemcsak mosolyunk bánja, egészségünkre nézve is számos negatív következménye van. Ma már számos fogpótlási lehetőség közül választhatunk, de kétségtelen, hogy a jelenlegi legkorszerűbb és legpraktikusabb megoldás a fogászati implantátum.

A beültetett fogak nemcsak természetesnek és élethűnek tűnnek, de anatómiai szempontból is hasonlóan viselkednek, így stabilitás, rágófunkció, és élettartam tekintetében is messze túlmutatnak a hagyományos fogpótlásokon.

Nézzük a fogászati implantátumok legnagyobb előnyeit!

 

Olyan, mint az eredeti

A fogászati implantátumokra készített fogpótlások (koronák és hidak) anatómiailag hasonlóan működnek, mint az eredeti fogak, ezért kényelmesek, élethűek és természetes érzetűek. Mivel remekül beilleszkednek a foghiány helyére, és fogtechnikailag színben és formában is szépen összehangolhatók a környező fogakkal, funkcionálisan és esztétikailag is tökéletes eredményt nyújtanak.

 

Kíméli a szomszédos fogakat a fogászati implantátum

A fogászati implantátum segítségével elkerülhető a szomszédos ép fogak lecsiszolása, valamint a híd pillérjeihez bevont fogak túlterhelődése.

 

Fogászati implantátum: megakadályozza a csontvesztést és vonásaink eltorzulását

Egy fog elvesztésével a körülötte lévő csont elveszti funkcióját és a terhelés hiányában fokozatosan leépül, zsugorodni kezd, mely idővel az arcszerkezetünkre is kihat; arcunk beesetté válik, ráncaink elmélyülnek, ezáltal idősebbnek tűnünk, mint valójában.

A fogászati implantátumok az eredeti foggyökerekhez hasonlóan a rágóerőt a csontra közvetítik, ezáltal segítenek fenntartani az egészséges csontsűrűséget és eredeti arcformánkat.

 

A fogászati implantátum nem okoz beszédzavart

Néhány fogpótlási lehetőség, például a műfogsor, befolyásolhatja a hangképzést és a szavak helyes kiejtését, ahogy a hiányzó fogak is.

Mivel az implantátumok ugyanúgy funkcionálnak, mint a természetes fogak, biztosítják a könnyed és természetes beszédet.

 

Visszaállítja a természetes rágófunkciót

A foggyökeret pótló titáncsavar implantátum segítségével közel azonos erővel tudunk rágni és harapni, mint a természetes fogainkkal, ezáltal bármilyen étel bátran fogyasztható velük.

 

Élethosszig tarthatnak

Az egyéb fogpótlási lehetőségeket időközönként javítani vagy cserélni kell, de a fogászati implantátumokat úgy tervezték, hogy életük végéig kitartsanak.

 

Speciális esetben is alkalmazhatók

A fogászati implantátumok minden esetben alkalmazhatók, akkor is, amikor a korona vagy híd nem kivitelezhető (pl. sorvégi foghiány esetén), továbbá teljes műfogsorok esetén horgonyként is használhatók.

 

Stabilan rögzül a fogászati implantátum

Azok, akik műfogsort viselnek, gyakran szenvednek annak jellegzetes hátrányaitól: a protézis a ragasztók ellenére is elmozdul, csúszkál, így nemcsak az étkezés válhat problémássá és kínossá, de a beszéd is.  A fogimplantátumok szilárdan rögzülnek a csontban, így soha nem fognak cserben hagyni vagy kellemetlen helyzetbe hozni minket.

 

Támogatja a szomszéd fogakat

A hiányzó fog által okozott rés a előbb-utóbb a szomszédos, valamint a szemközti fogak elmozdulásához vezet, melyek bedőlnek, illetve megnyúlnak a hiány irányba.

A fogászati implantátumok kitöltik ezt a hézagot, és megőrzik a szabályos, egészséges mosolyt.

 

 

Önnek is szüksége lenne fogászati implantátumokra?

Szeretettel várjuk rendelőnkben egy állapotfelmérésen!

Jelentkezzen be rendelőnkbe!

————————————————————————-

Forduljon hozzánk bizalommal, jelentkezzen be hozzánk egy állapotfelmérésre, konzultációra!

+36 70 904 4082

2030, Érd Angyalka u. 1/A.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük