Implantátum
No Comments

Amennyiben nem tudunk megbarátkozni a kivehető fogsorok gondolatával, vagy megpróbáltuk, de képtelenek vagyunk elfogadni a velük járó kompromisszumokat, további lehetőség a fogbeültetés.

A fogászati implantátumokra rögzített fogpótlások, illetve fogsorok sokkal korszerűbb, esztétikusabb, természetesebb és kényelmesebb megoldást nyújtanak- akár életünk végéig.

 

Fogbeültetés

 

Amennyiben nem tudunk megbarátkozni a műfogsorral, további lehetőség a fogbeültetés.

Teljes fogatlanság esetén hagyományos implantációs technológiával állcsontonként általában 6-8 implantátumra van szükség, melyre már stabilan rögzíthető a 12-14 fogból álló körhíd, mely tartós és természetesen élethű megoldást biztosít, visszaállítva a korábbival szinte azonos rágófunkciót.

Ám fogvesztés után az állcsontok sorvadása természetes folyamat, így hosszabb ideje fennálló foghiány esetén előfordulhat, hogy nem áll rendelkezésre elegendő minőségű és mennyiségű csont. Ebben az esetben az implantáció előtt csontpótlást vagy arcüregemelést kell végezni, amely hosszadalmasabb, anyagilag és fizikailag is megterhelőbb műtéti beavatkozást jelent.

A csontpótlás, a csontképződés, majd az implantáció és az azt követő becsontosodási idő miatt akár 10-24 hónapba is beletelhet, mire eljutunk a kezeléssorozat végéig és újra élvezhetjük a stabil fogak előnyeit.

Természetes, hogy idősebb korban, ehhez már kevésbé van türelmünk, és persze az időnk is drága.

 

A fogászati implantátum előnyei

 

 • A fogászati implantátum a lehető legesztétikusabb, legélethűbb fogpótlást nyújtja, és megfelelő szájhigiénia mellett akár életre szóló megoldást jelent.
 • Természetes hatású; mind megjelenésben, mind érzésben a megtévesztésig hasonlít a saját fogakhoz
 • Kényelmes, stabil
 • Beszéd és rágás közben komfortérzetet nyújt
 • Elkerülhető a sokak számára öregséget jelentő, kivehető pótlás viselése
 • Újra élvezhető az ételek íze és az önfeledt rágás öröme
 • Megállítja a csontsorvadást, megőrzi az arc természetes vonalát
 • Az implantátum anyaga szövetbarát fém (általában titán), melyet szervezetünk teljes mértékben befogad.
 • Nincs sem helyi sem az immunrendszert károsító vagy allergizáló hatása

.

 

All-on-4 fogsor

 

All-on-4™ technológia a világvezető, prémium kategóriás svéd Nobel Biocare implantátumokat gyártó cég egyik leginnovatívabb vívmánya, amely teljes fogatlanság esetén is csontpótlás nélkül biztosít számunkra azonnal terhelhető, fixen rögzített fogsort- akár 24 óra alatt.

A módszer lényege, hogy állkapocs csontozat legstabilabb részébe 17° és 30° fokban megdöntött implantátumokat helyezünk, melyek a műfogsort rögzítik.

Az állcsontonként 4 db azonnal terhelhető aktív implantátum 12 db fogat pótol, a felső és/vagy alsó fogíven és stabilan rögzíti a fogsort.

 

Szükség esetén a csavarok pontos dőlésszöge és hossza változtatható, ezáltal az egyedi esetekhez tökéletesen igazodó implantátumokat készíthetünk el.

Az eljárás egyik legnagyobb vívmánya, hogy még szegényes csontkínálat esetén is alkalmazható, elkerülve az anyagilag és fizikailag egyaránt megterhelő, hosszadalmas csontpótlást.

Az all-on-four technológia egyetlen műtétet igényel, ezért lényegesen rövidebb kezelési és gyógyulási idő, emellett lényegesen költséghatékonyabb, mint az eddigi implantációs eljárások.

Az All-on-4™ technológia a teljes alsó, felső vagy akár mindkét fogsor hiánya esetén alkalmazható a hagyományos, kivehető protézis helyett, visszaadva az eredeti fogak által nyújtott esztétikai és egyéb előnyöket.

 

Egy napig se maradunk fogak nélkül!

 

Már a műtét után fixen rögzített, ideiglenes fogpótlással távozhatunk a rendelőből, mely a gyógyulási időszak alatt folyamatosan hordható és biztonságosan tudunk vele enni is.

Az esetek többségében 4 hónap elteltével pedig elkészül a végleges, rögzített fogpótlás is.

 

Az All-on-4™ rögzített fogsor előnyei

 

 • A fixen rögzített fogsor nem mozdul el a szájban, nem eshet ki
 • Nem kell többé kivenni sem éjszakára, sem tisztításhoz
 • Stabil harapási erőt és normál rágóerőt biztosít
 • Nem irritálja az ínyt és nem okoz hányingert
 • Visszaadja a jóízű étkezés örömét
 • Esztétikailag a lehető legtermészetesebb hatást kelti
 • Megszünteti az arc és az ajkak beesettségét, fiatalosabb megjelenését és magabiztos fellépését biztosít

 

Szeretettel várjuk rendelőnkben egy állapotfelmérésen!

Forduljon hozzánk bizalommal, jelentkezzen be hozzánk egy állapotfelmérésre, konzultációra!

☎ +36 70 904 4082
➴ 2030, Érd Angyalka u. 1/A.
📧 erdfogaszat@oralcentrum.hu
➣ https://oralcentrum.hu/kapcsolat/

13 jan, 2022

Fogbeültetés vágás és fájdalom nélkül

A SMART GUIDE-dal, ezzel az új digitális fogbeültetési eljárással minden eddiginél gyorsabban és kényelmesebben és kisebb műtéti beavatkozással és kockázattal kaphatunk implantációs fogpótlást! A csúcsmodern 3D technológiával vezérelt számítógépes-sablonos tervezés… Tovább
19 aug, 2021

A fogászati implantátum legnagyobb előnyei

Amikor elveszítjük fogunkat, fontos, hogy mielőbb gondoskodjunk a pótlásáról, hisz a tartós foghiányt nemcsak mosolyunk bánja, egészségünkre nézve is számos negatív következménye van. Ma már számos fogpótlási lehetőség közül választhatunk,… Tovább

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük