Fogorvos
No Comments

Ha még mi sem találtuk meg az igazit, és már a sokadik fogorvosban csalódtunk és számos rendelővel szereztünk rossz tapasztalatot, akkor adunk néhány szempontot, milyen hibákat ne kövessünk el újra, és mit vegyünk inkább figyelembe, hogy végre megtaláljuk álmaink rendelőjét, fogorvosát!

 

Kényelmi szempont alapján

Rengeteg előnye van annak, ha a választott fogorvos csak pár utcányira lakik otthonunktól vagy a munkahelyünktől, ám ne ez legyen a legfőbb szempont, főleg, ha több rendelő közül is választhatunk.

Persze ugyanígy a túl nagy távolság sem praktikus, hiszen bármikor adódhat valami szövődmény, ami miatt újra fel kell keresni a fogorvost, és vannak több lépcsős, elhúzódó kezelések is, ahol az állandó utazgatás ilyenkor nagyon megterhelő lehet.

 

Ár alapján

Nem mindig az a jó, ami drága.

Az árképzés számos tényezőtől függ, ezért nem biztos, hogy a drágább mindig jobb. Hazánkban a fővárosi és vidéki rendelők árazása között eleve nagy különbségek lehetnek, különösen a komolyabb beavatkozások (pl. implantáció, fogszabályozás) esetén. Éppígy az sem szerencsés, ha a legolcsóbb fogorvost választjuk, hiszen lehet, hogy a felhasznált alapanyagok vagy a fogtechnikai háttér nem megfelelő minőség.

 

Kizárólag a google értékelések alapján

A google értékelések online páciensvélemények nagyon hasznosak, de sajnos pozitív és negatív irányba egyaránt manipulálhatóak, így nem feltétlenül mind páciensektől származnak.

Természetesen mindenképpen hasznos elolvasni a páciensek visszajelzéseit, és azt is megnézni, hogy a fogorvosi rendelő hogyan reagál az online véleményekre. Ha többségében pozitívan, akkor ez jó jel arra, hogy valóban törődnek a betegeikkel.

 

Hiányzó vagy hiányos weboldal alapján

Egy magára adó rendelő informatív, áttekinthető, részletes weboldalt működtet, minőségi, frissülő tartalommal. Bemutatja és képekkel vagy videókkal illusztrálja a rendelőt, valamint az ott dolgozó orvosokat és egészségügyi dolgozókat. Ezáltal tájékoztatást nyújt az ott dolgozó orvosok szakképesítéséről, eredményeikről, szakmai tapasztalatairól.

Ma már a legtöbb rendelő weboldalán vagy közösségi média oldalain az ott dolgozó orvosok referencia munkáiból is kaphatunk ízelítőt képes vagy videós tartalmak formájában, melyek híven tükrözik az adott orvos munkájának színvonalát.

Mindez a bizalom alapja.

 

NÉHÁNY SZEMPONT, MI ALAPJÁN VÁLASSZ FOGORVOST!

Teljes körű ellátás

Bár lehet, hogy speciális problémáink, igényeink vannak, -például implantáció, parodontológia  vagy fogszabályozás- mégis érdemes olyan rendelőt választani, ahol teljes körű fogászati ellátást kapunk, és minden fontos szakterület elérhető, és lehetőség van a képalkotó vizsgálatok (panoráma röngten, CBCT stb.) elvégzésére is. Előbb-utóbb szükségünk lesz rá.

Így nem kell rendelőről rendelőre járnunk, számos szervezéstől és utánajárástól kíméljük meg magunkat. A rendelői team-munka esetén elkerülhetjük az orvosok közti „egymásra mutogatást”, és minden beavatkozás egyformán színvonalas és magas minőségű lehet.

 

Rugalmasság

A legtöbb ember a munka mellett nehezen osztja be az idejét, ezért fontos, hogy fogorvosunk a számunkra megfelelő, rugalmas kezelési időt tudjon biztosítani. Az sem árt, ha szükség esetén – akár sms-ben – egy váratlan időpontban is megkereshetjük panaszainkkal, és sürgős esetben mielőbb el tud minket látni.

 

A rendelő környezete, felszereltsége

Napjainkban mind a fogászat, mind a fogtechnika rohamosan és dinamikusan fejlődik, és egy modern fogászati rendelő a lehetőségeihez mérten próbál mindezzel lépést tartani. Az, hogy egy fogorvosi rendelője a legkorszerűbb eszközökkel és legminőségibb fogászati alapanyagokkal van felszerelve, azt mutatja, hogy szeretné megőrizni szolgáltatásainak színvonalát.

A felszereltség mellett lényeges szempont a kellemes környezet is. Mivel a fogorvos látogatás a legtöbb emberből ösztönösen szorongást vált ki, nélkülözhetetlen a nyugodt, kellemes környezet, és a barátságos, figyelmes személyzet is.

 

Pontos tájékoztatás

Mindannyian félünk az ismeretlentől, és ez a fogászati beavatkozásokra is vonatkozik. Épp ezért rendelőnkben fontosnak tartjuk, hogy pácienseink mindenre kiterjedő, részletes tájékoztatást kapjanak az előttük álló kezelésekről, és választ kapjanak minden felmerülő kérdésükre.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szeretettel várjuk rendelőnkben egy állapotfelmérésen!

Jelentkezzen be rendelőnkbe!

————————————————————————-

Forduljon hozzánk bizalommal, jelentkezzen be hozzánk egy állapotfelmérésre, konzultációra!

+36 70 904 4082

2030, Érd Angyalka u. 1/A.

29 jan, 2021

Miért félünk a fogorvostól?

Valószínűleg sokan emlékszünk az iskolafogászat borzalmaira, melynek köszönhetően évtizedekkel később is összeszoruló gyomorral ülünk be a fogorvosi székbe. Már ha beülünk egyáltalán. Mert sokan vannak, akiknél a félelem mindent felülír,… Tovább

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük