Cirkónium korona Fogpótlás
No Comments

Bár az ápolt, magabiztos fellépés ma már megköveteli- nem mindenki örököl szép, szabályos fogakat és reklámmosolyt. Ráadásul a korral előre haladva fogaink is veszítenek esztétikájukból; besárgulnak, letöredeznek, a gyökérkezeléstől elszürkülnek, és persze el is veszíthetjük őket. Szerencsére ma már tökéletesen élethű és esztétikus fogpótlások állnak rendelkezésünkre akár az esztétikai hibákat szeretnénk korrigálni, akár a foghiányt pótoltatni.

 

Az eddig elterjedt fémkerámia-koronák és hidak olcsó és tartós megoldást jelentenek foghiány esetén, ám a szomszédos fogaktól elütő, kevésbé természetes fogszín, és koronák mentén megjelenő szürkés-lilás ínyszél kevésbé esztétikus megjelenést eredményez.

Mivel a hagyományos fém-kerámia koronák előkészítése során a korona széle gyakran az íny alá kerül, a folyamatos irritáció idővel ínygyulladáshoz, fogíny visszahúzódáshoz vezethet.

A cirkon koronák anyaguknak és előkészítési technológiájuknak köszönhetően kiküszöbölik ezeket a hibákat és garantálják a tökéletes esztétikát, valamint az egészséges fogínyt.

 

Miből készül a cirkónium korona?

A cirkon korona alapanyagául szolgáló cirkónium-dioxid a cirkónium nevű elem oxigénnel alkotott vegyülete, oxidja.  A cirkónium-dioxid rendkívül kemény, ellenálló, nagy szilárdságú és kopásálló anyag, amely akár az acélt is képes átmetszeni.

A cirkónium egy nagynyomáson összepréselt tömb formájában érkezik fogtechnikai laborunkba. Ebből az alapanyagból formázzák, „égetik ki” a CAD/CAM technológiával tökéletes precizitással megtervezett koronákat és hidakat- így jön létre a kész cirkónium-dioxid fogpótlás.

 

Nézzük a cirkónium fogpótlások további előnyös tulajdonságait!

Kímélik a fogat és az ínyt

A cirkon koronák esetében az előkészítés során kevesebb foganyag eltávolítására, lecsiszolására van szükség, ezért kíméletesebb a fogakkal, mint a hagyományos koronák, és hozzájárulhat a hosszabb életartamuk megőrzéséhez is.

Mivel a cirkónium igen kemény és ellenálló anyag, vékonyabb rétegben is kiválóan funkcionál.

A korona készítése során alkalmazott számítógépes CAD/CAM-technológia tökéletes pontosságú ínyszéli zárást eredményez, mely segít megőrizni a fogíny egészségét.

A cirkónium remekül bírja a hőingadozást, ezáltal nem okoz fogérzékenységet.

 

Erősek, tartósak

A fogpótlások esetén az egyik legnagyobb kihívás az olyan biokompatibilis anyagok használata, amelyek képesek ellenállni a rágóerők által kiváltott óriási terhelésnek. A cirkónium szilárdsága ötször erősebb, mint a porceláné, ezáltal jóval erősebb, ellenállóbb, terhelhetőbb, kevésbé reped és törik. Ezért a cirkónium-oxid fogpótlás ideális azok számára is, akik éjszakai fogcsikorgatással, fogszorítással küzdenek.

A cirkónium vázak olyan erősek, hogy hidak, körhidak készítésére is kiválóan alkalmasak, emellett a gyökérkezelés során törékennyé vált, illetve csapos felépítésű fogak rekonstruálására, megerősítéséhez is tökéletesek.

 

Tökéletesen esztétikusak

Mivel a cirkónium korona ne tartalmaz fémet, nem okoz az ínyszél mellett zavaró kékesszürke elszíneződést.

A cirkónium koronák és hidak magas fényáteresztő képességüknek köszönhetően remekül imitálják a természetes fogak színét, alakját, méretét és jellegét, ezért sokkal élethűbbek, és a megtévesztésig hasonlítanak az eredeti fogakra.

Emellett a cirkónium sokkal jobban ellenáll a kávé, tea, bor és nikotin által okozott elszíneződésnek, mint a hagyományos koronák, ezáltal segít megőrizni az esztétikus mosolyt.

 

Hipoallergének

A fémkerámia teljesen biokompatibilis, szövetbarát anyag, mely nem irritálja a fogínyt és nem kell tartani az allergiás tünetektől és reakcióktól sem, ezáltal akár fémallergiások nyugodtan viselhetik.

 

Ön is szívesen cserélné esztétikusabb, modernebb cirkon koronára vagy hídra a régi fogpótlásait?

Szeretettel várjuk rendelőnkben!

Jelentkezzen be hozzánk!

————————————————————————-

Forduljon hozzánk bizalommal, jelentkezzen be hozzánk egy állapotfelmérésre, konzultációra!

+36 70 904 4082

2030, Érd Angyalka u. 1/A.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük