Implantátum
No Comments

A fogbeültetés a ma elérhető legkorszerűbb és legeredményesebb fogpótlási eljárás, amely lehetővé teszi az elveszett fogak helyreállítását.

A hagyományos implantációs technológia időnként kihívással járhat, különösen bonyolult anatómiájú páciensek esetében, amikor a műtéti terület nehezen hozzáférhető.

A digitális implantációs tervezés lehetővé teszi az orvos számára, hogy egy előzetes CBCT felvétel segítségével virtuálisan megtervezze a beültetést, majd az elkészült tervek alapján – egy sebészi sablon segítségével – pontosan a megfelelő helyre helyezze be az implantátumot.

A navigációs fogbeültetés több szempontból is rendkívül előnyös lehet a páciensek számára. Blogunkban összegyűjtöttük, melyek ezek!

 

Pontosabb tervezés

A navigációs fogbeültetés során a digitális navigációs rendszer hajszálpontos képet nyújt az állkapocsról és a fogak elhelyezkedéséről. A 3D-s képalkotásnak köszönhetően 3 dimenzióban, több irányból is láthatóvá válnak az olyan anatómiai képletek, mint a csont vastagsága és szélessége, idegcsatornák helyzete, arcüreg alapja stb.

Ez segít az orvosnak a fogbeültetés precíz megtervezésében és az implantátum optimális pozicionálásában. A CBCT felvétel alapján számítógép segítségével tervezzük meg a beültetendő implantátum helyét, méretét, szögét, valamint a beültetés mélységét. Az elkészült tervek alapján egy 3D nyomtatóval készített sebészi sablont készítünk, melyet a beteg szájába helyezve számítógép vezérelte precizitással végezzük el a beavatkozást.

Ez biztosítja, hogy az implantátum a tizedmilliméteres pontossággal a kívánt helyre kerüljön és tökéletesen illeszkedjen az állcsontba, hozzájárulva a stabil és tartós fogpótláshoz.

 

Kisebb beavatkozás

A tervezéssel az esetek többségében elkerülhető a fogbeültetéssel együtt járó ínymetszés és a műtéti terület felnyitása (a csont szabaddá tétele), azaz bemetszés nélkül is elvégezhető az implantátum beültetése.

Ennek köszönhetően a műtét után elmaradnak a jellegzetes kellemetlenségek is, mint a fájdalom, duzzanat, véraláfutások, valamint a varrat eltávolítás kellemetlenségei (mivel varratokat sem kell behelyezni).

 

Kisebb hibalehetőség

A 3D technológia hatalmas előnye, hogy nagy felbontásban, pontosan látjuk az állcsont szerkezetét és a környező struktúrákat, például az idegeket vagy a fogínyt.

Ez lehetővé teszi a műtéti sablon által, pontosan irányított implantátum behelyezését, kizárva az esetleges -szabad kézzel- végzett minimális pontatlanságokat is. A komplikáltabb, nagy körültekintést igénylő implantációs eseteknél ugyanis még pár tized vagy akár század milliméteres eltérés is veszélyeztetheti a kívánt eredményt.

A biztonságosabb eljárás csökkenti a környező szövetek károsodásának, valamint a szövődmények kialakulásának kockázatát és gyorsabb gyógyulást eredményez.

 

Rövidebb műtéti idő

A megfelelő tervezésnek és előkészületeknek köszönhetően az orvos pontosabban és hatékonyabban végezheti a műtétet, ezért a beavatkozás ideje is lecsökken.

 

Kevesebb fájdalom

A navigációs fogbeültetés pontosabb és kevésbé invazív lehetőséget kínál a fogpótlásra. Az orvos a digitális tervezés alapján pontosan meghatározhatja az implantátum helyét, minimalizálva a fájdalmat és a kellemetlenséget a műtét során és a gyógyulási időszakban.

 

Jobb esztétikai eredmények

A digitálisan tervezett fogbeültetés lehetővé teszi a fogpótlás pontosabb elhelyezését és az íny vonalának harmonikus megőrzését. Például a frontfogak esetén, ahol az esztétikai kritériumok kiemelten fontosak, ilyen szempontból kedvezőbb eredményt kapunk, és az implantátum természetesen illeszkedik a környező fogakhoz és az arckontúrhoz.

 

Szeretettel várjuk rendelőnkben egy állapotfelmérésen!

Forduljon hozzánk bizalommal, jelentkezzen be hozzánk egy állapotfelmérésre, konzultációra!

☎ +36 70 904 4082
➴ 2030, Érd Angyalka u. 1/A.
📧 erdfogaszat@oralcentrum.hu
➣ https://oralcentrum.hu/kapcsolat/

23 szept, 2022

Híd vagy implantátum?

Melyik a jobb megoldás foghiány esetén?   Miután fájó szívvel búcsút kell vennünk egy fogunktól, több fogpótlási lehetőség áll előttünk: választhatunk hidat vagy fogászati implantátumot. A választás nem mindig egyszerű,… Tovább
13 jan, 2022

Fogbeültetés vágás és fájdalom nélkül

A SMART GUIDE-dal, ezzel az új digitális fogbeültetési eljárással minden eddiginél gyorsabban és kényelmesebben és kisebb műtéti beavatkozással és kockázattal kaphatunk implantációs fogpótlást! A csúcsmodern 3D technológiával vezérelt számítógépes-sablonos tervezés… Tovább
27 febr, 2024

Mikor jöhet szóba az azonnali implantáció?

Míg a hagyományos implantológiai technikánál a foghúzás és az implantátum beültetése között 4-6 hónapot kell várnunk a húzás helyének begyógyulásáig, az azonnali implantáció esetében a foghúzás és a fogbeültetés egy… Tovább
23 máj, 2024

Hasznos tanácsok fogbeültetés után

A fogászati implantáció napjainkra rutinbeavatkozássá vált, mely helyi érzéstelenítésben gyorsan, biztonságosan és fájdalommentesen elvégezhető. Azonban a beavatkozás utáni gyorsabb gyógyulás és a nemkívánatos szövődmények elkerülése érdekében érdemes néhány tanácsot betartanunk.… Tovább
19 aug, 2021

A fogászati implantátum legnagyobb előnyei

Amikor elveszítjük fogunkat, fontos, hogy mielőbb gondoskodjunk a pótlásáról, hisz a tartós foghiányt nemcsak mosolyunk bánja, egészségünkre nézve is számos negatív következménye van. Ma már számos fogpótlási lehetőség közül választhatunk,… Tovább

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük