Esztétikai fogászat

A mosoly hatalom: nemcsak szimpátiát és bizalmat kelt, de magabiztosabbá és sikeresebbé is tesz- egész életminőségünket megváltoztatja.

Az önfeledt mosoly titka az egészséges és esztétikus fogazat – ebben segíthet nekünk az esztétikai fogászat.

Szeretettel várunk rendelőnkben!

 

Mit jelent az esztétikai fogászat?

Az esztétikai fogászat nem csupán a fogászati panaszok megszüntetésére, és fogaink egészségére fókuszál, hanem azok tökéletes helyreállítására, esztétikai korrekciójára is.

Az esztétikai fogászat az orvostudomány, a fogtecnika és a művészet ötvözete, ahol a fogak funkcionalitása mellett a megjelenésükre is nagy hangsúlyt fektetünk.

A fogorvos a kezelés során a páciens igényeit, illetve egyedi adottságait szem előtt tartva igyekszik a lehető legelőnyösebb, arcával harmonizáló, hibátlan mosoly megtervezésére és megteremtésére.

Előfordul, hogy a fogaink egészségesek, mégsem szívesen mutogatjuk őket.

A fogak közötti „szünet”, egy görbe vagy elszürkült nagymetsző, netán egy rosszul sikerült fogpótlás esztétikailag nagyon zavaró lehet – különösen a mosolyzónában.

Még, ha vigyázunk is rájuk, – fogaink idővel veszítsenek természetes szépségükből.

A fogzománc testünk legkeményebb anyaga, de az idő múlása rajta is nyomot hagy, a mindennapos rágás, harapás, fogcsikorgatás hatására kopik, reped, letöredezik.

A kor előre haladtával elvékonyodó fogzománc mögül pedig egyre inkább előtűnik a dentin előnytelen, sárgás színe.

Szerencsére az esztétikai fogászat ezen mind segíthet!

Szeretettel várunk rendelőnkben!

 

Miben tud segíteni az esztétikai fogászat?

 • Metszőfogak fogak közötti rés, tág fogközök
 • Torlódott fogak
 • Letöredezett vagy sérült fogak
 • Kopott fogak
 • Elszíneződött fogzománc
 • Foltos fogak
 • Gyökérkezelés következtében elszürkült fog
 • Kedvezőtlen formájú vagy tengelyállású fogak (pl görbe fogak, ferde fogak)

 

Miből áll az esztétikai fogászat?

 • Esztétikai mosolytervezés
 • Esztétikus tömések
 • Fémmentes betétek
 • Fémmentes (cirkónium) koronák
 • E-max, hajszálvékony porcelán héjak (veneer)

Szeretettel várunk rendelőnkben!

 

Esztétikus tömések

A fogszuvasodás a leggyakoribb fogászati megbetegedés, melynek során a fogban foganyag veszteséggel járó üreg alakul ki.

Ez az üreg kezelés nélkül egyre nagyobb lesz, folyamatosan gyengíti a fogat, és ha a folyamat eléri a fogbelet, gyökérkezelés is szükségessé válik.

Fogszuvasodás esetén a fogat – fogtömés segítségével- restaurálni kell,  úgy, hogy mind funkcióját, mind alakját és színét az eredeti állapotba állítsuk vissza, és  megakadályozzuk a további fogromlást.
A helyreállítás plasztikus tömőanyaggal, ún. esztétikus töméssel történik.

Ennek során,- általában helyi érzéstelenítés mellett- fúróval kitisztítjuk az üreget, eltávolítjuk a fertőzött fogszöveteket, majd előkezelés és ragasztó felvitele után rétegenként behelyezzük a megfelelő színű tömőanyagot.

A tökéletes esztétika elérése érdekében egyes tömésekhez,- különösen a frontfogak esetén- több, különböző színű tömőanyag behelyezése is szükséges.

A szuvas üregek betömésén túl lehetőség van esztétikai korrekciókra is, például élpótlás, elszíneződött fogak színkorrekciója, fogak közötti hézagok kitöltése stb.
Rendelőnkben kizárólag prémium minőségű tömőanyagokat használunk.

Szeretettel várunk rendelőnkben!

 

Fémmentes betétek

Nagyméretű, kiterjedt szuvasodás esetén a legbiztonságosabb, legstrapabíróbb megoldás a  fogászati betét – inlay, onlay és overlay alkalmazása.

A betét a lenyomat alapján, fogtechnikai laboratóriumban készített speciális tömés, egyfajta átmenet a korona és a hagyományos fogtömés között.

inlay-nek a kisebb kiterjedésű, onlay-nak  a fog felszínét is beborító nagyobb kiterjedésű betétet nevezzük, míg az overlay a legnagyobb a rágófelszín egészére kiterjed, ezért borítóbetétnek is nevezik.

A fogászati betétek lenyomat alapján fogtechnikai laboratóriumban készülnek.

Nagy előnyük a hagyományos tömésekkel szemben, hogy nem zsugorodnak, kopásállóak, tartósak és maximális precizitással illeszkednek. Anyaguk is többféle lehet: kompozit, műanyag, préskerámia, vagy akár arany is.
Esztétikai szempontból a kompozit és a préskerámia garantálja azt a tökéletes eredményt, amely gyakorlatilag láthatatlan pótlást eredményez.

Szeretettel várunk rendelőnkben!

 

Fémmentes koronák

A fémmentes cirkónium-oxid koronák kiküszöbölik a hagyományos fémkerámia-koronák hibáit (a szomszédos fogaktól elütő, természetellenes fogszín, koronák mentén megjelenő szürkés-lilás ínyszél) és tökéletesen élethű, esztétikus fogpótlást, valamint egészséges fogínyt eredményeznek.

 

A cirkon korona számos előnnyel bír:

Kíméli a fogat és az ínyt

A cirkónium rendkívül kemény és ellenálló anyag, vékonyabb rétegben is kiválóan funkcionál. Így az előkészítés során kevesebb foganyag eltávolítására van szükség, és jóval kíméletesebb a fogakkal, mint a hagyományos koronák.

A korona készítése során alkalmazott számítógépes CAD/CAM-technológia tökéletes pontosságú ínyszéli zárást eredményez, mely segít megőrizni a fogíny egészségét is.

Tökéletesen esztétikus

A cirkónium koronák és hidak magas fényáteresztő képességüknek köszönhetően a megszólalásig hasonlítanak a természetes fogak színéhez és alakjához, ezért sokkal élethűbbek, és tökéletesen harmonizálnak a szomszédos fogakkal.

Mivel a cirkónium korona nem tartalmaz fémet, nem okoz az ínyszél mellett zavaró kékesszürke elszíneződést.

Erős, tartós

A cirkónium szilárdsága ötször erősebb, mint a porceláné, ezáltal jóval erősebb, ellenállóbb, kevésbé reped és törik- akár évtizedekre is megoldást jelenthetnek.

A cirkónium vázak olyan erősek, hogy hidak, körhidak készítésére is kiválóan alkalmasak, emellett a gyökérkezelés során törékennyé vált, illetve csapos felépítésű fogak rekonstruálására, megerősítéséhez is tökéletesek.

Hipoallergén

A cirkónium teljesen biokompatibilis, szövetbarát anyag, mely nem irritálja a fogínyt és nem kell tartani az allergiás tünetektől és reakcióktól sem, ezáltal akár fémallergiások nyugodtan viselhetik.

Szeretettel várunk rendelőnkben!

 

E-max hajszálvékony préskerámia héjak

Az új E-max préskerámia jelenleg a legesztétikusabb, legkíméletesebb megoldás korona, héj és háromtagú fogpótlás készítésekor, mely a legmagasabb igényeket is kielégíti.

A kerámiahéj speciális porcelánból készült, pár tized milliméteres vékony lapocska, melyet elsősorban az előnytelen alakú, méretű vagy elhelyezkedésű frontfogak külső felszínére ragasztunk, hogy azt a kívánt színre és formára igazíthassuk.

Ezáltal kíméletesen érhetünk el rendkívül látványos eredményt, szabályossá és tökéletesen esztétikussá varázsolva mosolyunkat.

A préskerámia elnevezés onnan ered, hogy a héj készítése során annak anyagát nagy nyomással préselik, így annak pontossága páratlan.

Az új E-max préskerámia – leginkább a frontfogak esetében – számos előnyt kínál: tökéletesen élethű, természetes fogakat, melyekről, csak viselőjük tudja, hogy az nem eredeti.

Az E-max héjak színe és fényáteresztő képessége a megtévesztésig hasonlít a természetes fogakéhoz, ezáltal tökéletesen harmonizál a környező fogakkal.

Egyéb préskerámia változatoktól eltérően mechanikailag sokkal ellenállóbb, tartósabb, törésszilárdsága is hatalmas, ezért akár háromtagú hídpótlások is készíthetők belőle.

Mivel nem tartalmaz fémet, nem allergizál, így fémallergiások számára is nyugodtan viselhető.

Egyetlen hátránya, hogy anyaga és előállítása miatt költséges.

Szeretettel várunk rendelőnkben!