Milyen betegségeket vizsgálunk fül-orr-gégészet szakrendelésünkön? A szájüreget, a garatot, a gégét, az orrot, a fület és a melléküregeket érintő elváltozások, problémák okának felderítése és gyógyítása, valamint a visszatérő légúti megbetegedések, fertőzések, allergiás tünetek hátterének kivizsgálása és kezelése hatékonyan és fájdalommentesen Érd központjában!

Fül-orr-gégészet Érd központjában

Rendelőnkben gyermekek és felnőttek teljes körű fül-orr-gégészeti vizsgálatát végezzük barátságos környezetben, várakozási idő nélkül.

 

Az alábbi fül-orr-gégészeti panaszokkal fordulhat hozzánk bizalommal:

  • Általános fül-orr-gégészeti szakvizsgálat
  • Hallásszűrés
  • Hallójárat gyulladás kezelése
  • Középfülgyulladás kezelése
  • Fülkürthurut kezelése
  • Arcüreggyulladás kezelése
  • Orr-és-garatmandulával kapcsolatos problémák kezelése
  • Horkolás okainak kivizsgálása és kezelése
  • Fülzúgás okainak felderítése és kezelése
  • Allergiavizsgálat

 

Felnőtt fül-orr-gégészet

A felső légúti betegségek a leggyakoribb okok közé tartoznak, amivel orvoshoz fordulunk.

Az őszi-téli hónapokban rendkívül gyakoriak az olyan szezonális, megfázásos megbetegedések, mint orrgarat meghűlés ( nátha), melynek kellemetlen tünetei és szövődményei miatt, – mint a füldugulás (fülkürthurut), középfülgyulladás, arc és homloküreg gyulladás, torok és mandulagyulladás- végül fül-orr-gégészt kell felkeresnünk.

Az egyre nagyobb tömegeket érintő légúti allergia az orrnyálkahártya gyulladásával jár, és allergiás rhinitis (szénanátha) formájában jelentkezik, de akár a teljes hörgőrendszert is érintheti (allergiás asztma). Ráadásul a pollenek és egyéb allergének mellett a betegek olyan tünetekkel is küzdeniük kell, mint a kiszáradt, megduzzadt orrnyálkahártya okozta panaszok, vagy a krónikus arcüreggyulladás.

Az említett betegségek többsége pontos diagnózis esetén gyógyszeres kezeléssel általában gyorsan meggyógyítható, illetve eredményesen kezelhető.

Ám bizonyos, krónikussá váló esetekben (pl. fülgyulladások, allergia) a gyógyulás hosszabb folyamat lehet, vagy akár sebészeti beavatkozást is igényelhet (pl. orr-vagy torokmandula műtét).

Visszatérő légúti megbetegedések, makacs, krónikus fertőzések esetén alapos, mindenre kiterjedő góckutatást végzünk. A rendelőnek köszönhetően szoros együttműködésre van lehetőség a fül- orr- gégészet határterületein (szájsebészet, maxillofacialis sebészet, plasztikai sebészet) magas szakmai színvonalon dolgozó szakorvosokkal is. Ennek köszönhetően komplett, tejes körű kivizsgálást és ellátást biztosítunk betegeink számára.

Felnőtt fül-orr-gégészet Érd központjában

 

 

Gyermek-fül-orr gégészet

A kisgyermekes családok a legtöbbször valamilyen fertőzéses eredetű betegség miatt keresik fel a fül-orr- gégészetet.

A gyerekekre jellemző gyakori betegeskedésnek a gyengébb, fejletlenebb immunrendszer mellett anatómiai oka is van. Egyrészt jóval rövidebb és szűkebb náluk az orr-garatüreget a füllel összekötő „cső”, a fülkürt, így a kórokozók az orrból könnyedén eljutnak a fülbe.
Másrészt a megnagyobbodott orrmandula is fokozhatja az arcüreggyulladások, középfülfülgyulladások és orrmandula gyulladások gyakoriságát.

Érdemes felkeresni rendelőnket a gyermekek fül-és hallásproblémái esetén, orrlégzési zavarokkal (horkolás, nyitott szájjal légzés), bárminemű felső légúti betegséggel, arc-és homloküreg gyulladással, az orr- és garatmandulák panaszaival, valamint a nyaki nyirokcsomók duzzanataival.

Sajnos évről évre nő a gyerekek körében is allergiás megbetegedések száma is, sőt a betegség egyre fiatalabb korban jelentkezik. Első körben ezek kivizsgálása is a fül-orr- gégész feladata.

A gyermekek számára a vizsgálat barátságos környezetben, oldott hangulatban, életkoruknak megfelelő eszközökkel és módszerekkel zajlik, hogy az lehetőleg kellemes élményként rögzüljön.

Gyermek fül-orr-gégészet Érd központjában

 

Klinikánkon lehetőség van krónikus kórképek gondozására, gyógyszerfelírásra, képalkotó vizsgálatok elkészítésére és kiértékelésére (röntgen, CT, MRI), konzultációs beszélgetésre, allergia gyanú esetén PRICK bőrteszt elvégzésére, munkahelyi és iskolai alkalmassági vizsgálatokhoz szükséges hallásküszöb mérésre.

Fül-orr-gégészet Érd központjában